Istanbulda yetişen ürünler

Istanbul’da yetişen ürünler nelerdir?

İstanbul' da; buğday, arpa, yulaf, çeltik, mısır, bakla, nohut, fasulye, fiğ, şekerpancarı, ayçiçeği, patates ve yonca üretimi yapılmakta olup, buğday, ayçiçeği ve arpa İlimizdeki en önemli bitkisel ürünlerdir.

Tarim faliyetleri nelerdir?

Bahçecilik, çiftçilik, meyvecilik, hayvancılık, sebzecilik, bağcılık, tütüncülük tarımın başlıca kollarını oluşturur. Özellikle bahçe ve çiftlik faaliyetleri ülkemizde tarımın en sık yapıldığı dallardan biri olarak bilinir.

Iç anadolu bölgesinde ne yetişir?

İç Anadolu Bölgesinde, tahılın yanı sıra; şeker pancarı, soğan, patates, kabak, ayçiçeği, fasulye, nohut, mercimek, mısır, çeltik, havuç, elma, armut, domates üretimi de yapılmaktadır.

Marmara denizinde ne yetişir?

Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ve Teknolojileri

  • Buğday: Kurak yerlerde halkın geçim kaynağı olan buğday, Trakya bölümünde yetiştirilmektedir.
  • Arpa: Tıpkı buğday gibi kurak bir iklim seven arpa, Trakya'nın iç kesimlerinde yetiştirilmektedir.
  • Mısır: Mısır tarımı, Güney Marmara bölümünde daha sık yapılmaktadır.

Istanbul’da tarım yapılır mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın İstanbul İli Tarımsal Yatırım Rehberi'nde yer alan verilere göre, İstanbul'un 843 bin dekar (yüzölçümünün yüzde 15'i) tarım alanı var.

İstanbul’da yetişen meyveler nelerdir?

İstanbul'da şeftali yetişmektedir. Ayva Ağacı, Özelikle Şile, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece ağırlıklıolmak üzere İstanbul'un bütün bölgelerinde Ayva ağacı yetişmektedir. Her ortamda yetişebilen ayva ağaçları İstanbul'da da yetişen bir meyve ağacı türüdür. Nar Ağacı, İstanbul'da nadir yetişen türlerdendir.

İstanbul’da en çok hangi meyve yetişir?

KARPUZ, DOMATES VE PATATES REVAÇTA Tonajı en çok artan meyveler de sırasıyla muz, armut, kiraz, kayısı ve nektarin olarak belirlendi.